Bolehkah saya warna rambut semasa mengandung?

Salam..Alhamduillah masih lagi dapat bertemu dengan uolls semua…Macam mana dengan cuti raya haji? Seronok?Berapa eko binatang Berjaya di kurban dan akikah? Apa-apa pun, saya harap semua dapat menfaatkan cuti dan juga ibadah qurban/akikah seperti yang telah disyariatkan ok..

Baiklah, hari ni saya nak berkongsi permasalah di hati segelintir ibu-ibu yang comel² dan vogue ni mengenai pewarna rambut. Adakah selamat bagi ibu-ibu mengandung untuk mewarnakan rambut ketika sedang mengandung? Haaaa… setelah sy google, dan saya Tanya gynae saya Dr Delaila Ahmad (SDMC) ok..ce teke dulu bole ke tak..hahahhah

Boleh…tapi, ada beberapa factor utama yang perlu di ambil berat.

1.     Persekitaran – pastikan aliran udara keluar masuk tu tak tertutup mcm dalam aircond kea pa sebab ia chemical, jadi aliran udara ketika sesi mewarna tu penting.

2.     Produk yang dipilih – Produk apa, jenis organic ke  apa ke…henna sekali pon adalah sangat² banyak chemical dia yer. Check dulu la sebelum beli ye.

3.     Setelah melepasi trimester ke-dua – Kerana, janin da kuat dan da develop organs.

4.     Last sekali ikut ketahanan antibody you all..kalau tak confident, tak payah… tunggu lepas pantang, pergi la saloon ok.. :)

Ini screen shot dari beberapa web page yang saya jumpa..

1

Babycentre.com

2

Babycentre.com

3

Babycentre.com

 4

Justmommies.com

5

Bellybelly.com

Gorgeous dan cantik menawan you memang da bomb ketika mengandung adalah impian semua mommies..jadi jangan terlalu stress..apa jua keadaan mommies, ketika kita pregnan kita memang cantik..seri mengandung..  lagi cantik dari model cat walk ok…hehhehe

Semoga sedikit info dan tips ini dapat mengubati hati dan bermanfaat kepada mommies semua. Boleh tanya jugak supplement untuk ibu hamil … :)

SMS/Whatsapp/Call : 016 – 668 8782 (Dila)

Email : admin@motherbabycare.info

SID : 927072

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>