Puri Labu

Salam sejahtera semua..Apa kabar.. :)

Macam mana semua mommies ok tak? da try da puri bayam ngn puri kacang pis tu? anak suke tak? kalau dia tak suka takpe sod ba ro…boleh try lagi..memang kebanyakan baby gitu ye kekadang kalau kita bagi makan macam dia kena pukul menangis ye tak?hehehehe

Ok la..untuk resepi kali ni, saya nak share buat puri labu…ni sedap..saya pon suka..hahaha..ape je makanan anak saya buat saya tak suke kan.. :D

Bahan-Bahan :-

Labu (Ikut size yang mommy semua nak la) banyak,sikit, tebal,bulat..terpulang..

Cara-Cara :-

  1. Kupaskan kulit, buang biji dalam labu tu, bersihkan ye..
  2. Potong kecik (ni pon ikut size yang dikehendaki biasanya sy akan ikut size blender la..yang sedang-sedang aja..)
  3. Rebuskan/kukus/*bakar labu (10-20mins) ikut pilihan la nak yang mana tapi kebanyakan org oversea dorg bakar. Saya tak pernah cuba lagi..satu hari mungkin..
  4. Toskan labu
  5. Blender kan
  6. Siap untuk hidangan.

labu

Jom berpuri… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>